Kolumne

Prelet z vojaškimi letali je bil prismojena domislica, a nič hujšega od tega

4.6.2020 / 06:10 Komentiraj
Še dobro, da smo v NATO paktu, kajneda? Z bednimi pilatusi si ne bi mogli privoščiti niti poštene proslave konca pandemije!

Da so v ponedeljek popoldan Slovenijo preletela ameriška in slovenska vojaška letala na čast zmagi nad korona virusom, je bila resda prismojena domislica — vendar prav nič hujšega od tega.

Američani nas imajo pogruntane. Poznajo nas in vedo, da je slovenski politični nomenklaturi in njihovim hitro zadovoljnim fanom všeč prava mera političnega pompa. To znajo tudi dobro tempirati. In kdaj bi lahko bil primernejši trenutek za tak miren in dostojanstven, četudi glasen in militarstičen cirkus, kot je prelet njihovih F-16 in naših pilatusov, če ne ob koncu pandemije?

Da ne bo pomote: prelet pripadnikov 15. polka vojaškega letalstva SV in 31. lovskega polka USAF je že morda bil prismojena domislica — vendar nič bolj kot ognjemet za novo leto ali salve z Gradu za dan državnosti.

Desant, ki ga ni bilo

Občutljive dušice so se še pred desantom, ki ga ni bilo, začele pritoževati, da vojaška letala nimajo prav nič opraviti z zdravstvom, ki bi mu naj tako plačali ta...

»Občutljive dušice so se še pred desantom, ki ga ni bilo, začele pritoževati, da vojaška letala nimajo prav nič opraviti z zdravstvom, ki bi mu naj tako plačali ta hommage za nesebični trud za javno zdravje.« — [Fotografija: Sašo Bizjak/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE