Revija

Erica Johnson Debeljak (2.): Shazam na Žalah

11.3.2021 / 06:05 Komentiraj
Slovenska rezervna klopa je prekratka, da bi si privoščili polarizacijo in življenje brez entuziazma polovice prebivalstva.

Nadaljevanje teksta Erica Johnson Debeljak (1.): “I’m brezdomka. Because Aleš je bil moj dom.” (9.3.2021).


Vedno mi nekako nehote uspe pogreb ohraniti v spominu kot nekaj strašno banalnega. Tudi pogreb Aleša Debeljaka ni bil izjema. Bilo je 4. februarja 2016 ob 13:00. Še danes je v mojem iCloudu v koledarju shranjen item “Aleš Debeljak | Žale” na lokaciji “Med hmeljniki 2”.

Ničesar in nikogar nikoli ne izbrišem. V mojem imeniku je vedno več pokojnih, ki jih iz nekakšne digitalne pietete nočem izbrisati. Morda jih je že na ducate, morda sto, vendar se mi jih iz podobnega spoštovanja do mrtvih nikoli ne ljubi prešteti — pa še zamudno bi bilo in ne bi imelo smisla.

New Balance

Tudi to se mi je že zgodilo, da sem pred leti dobil notifikacijo, da se je na Viber prijavila “oseba Tomaž Brate” — čeprav ga takrat že kdo ve koliko let ni bilo več. Spooky. Njegova številka je (bila) očitno še v rabi. Aleševa ni. Erica jo je po težkih birokratskih...

“Uspelo ji je ustvariti življenje tukaj. Da ima ta surviving fighting spirit. Bilo je boleče, ampak je uspelo. Za to je bila natrenirana.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE