Kolumne

EPK 2025: Kultura je nova črna na Koroškem

29.10.2019 / 06:10 Komentiraj
Kdo ve, ali sta si Melina Mercouri in Jack Lang tako to predstavljala, ko sta leta 1985 osnovala ta hvalevredni projekt?

Ali ste vedeli, da za Evropsko prestolnico kulture 2025 kandidira tudi neformalno in med seboj dislocirano kulturno zavezništvo šestih najmanjših slovenskih občin z manj kot tisoč prebivalci: Osilnica, Solčava, Kobilje, Kostel, Jezersko in Dobje?

Seveda niste. Ker niste mogli. To sem si izmislil, da bi karikiral. Držijo pa druge slovenske kandidature oz. priprave na kandidaturo. Rok za prijavo poteče konec letošnjega leta.

Kdo ve, ali sta si Melina Mercouri in Jack Lang, takratna ministrica in minister za kulturo Grčije in Francije, tako to predstavljala, ko sta si leta 1985 zamislila ta hvalevredni projekt?

Te dni sem skratka v nekem lokalnem spletnem biltenu slučajno prebral, da nameravajo štiri obalne občine — namreč vse štiri: torej Koper, Izola, Piran in Ankaran — kandidirati za Evropsko prestolnico kulture leta

»Ali ste vedeli, da za EPK 2025 kandidira zavezništvo šestih najmanjših slovenskih občin z manj kot tisoč prebivalci: Osilnica, Solčava, Kobilje, Kostel, Jezersko in Dobje?
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE