Kolumne

Eno kavo brez STA, prosim: Samo ta medijski poljub je bolj … — enak

3.12.2020 / 06:10 Komentiraj
STA je kot SV. Države pač imajo vojsko. Ali kot Adria. Saj lahko letimo s tujimi kompanijami, a spodobi se leteti z domačo.

Bilo bi oportuno, če bi zatrobil v isti rog z ostalimi novinarji in medijskimi komentatorji — in s pol papagajske Slovenije, ki se v zvezi s tem oglaša — in še sam obtožil vlado, da je suspenz financiranja STA tipično, ultimativno brezobzirno, nezaslišano desničarsko dejanje, ki sesuva slovensko medijsko krajino in svobodo govora. Gotovo bi se marsikomu prikupil.

Sam sicer ne mislim, da gre za sesuvanje tako imenovane medijske krajine. Za spreminjanje ali poskus spreminjanja že mogoče, za sesuvanje pa ne. Niti ne gre za omejevanje svobode govora. Vlada to dela zato, ker lahko. Tako kot si pes liže jajca. 

Vlada ima kakopak vse razloge — svoje, ne nujno utemeljene — za konfrontacijo z STA. Če se že krega z vsemi mediji po vrsti, zakaj se ne bi kregala še z STA? In če ne more uničiti privatnih medijev, pa lahko uniči vsaj te, ki jih škripaje z zobmi financira.

Slovenska vojska

Ker pa imam o STA in njeni družbeni, informacijski

»Vlada ima kakopak vse razloge — svoje, ne nujno utemeljene — za konfrontacijo z STA. Če se že krega z vsemi mediji po vrsti, zakaj se ne bi kregala še z STA?«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE