Revija

Enkrat gostilničar, vedno gostilničar: Novi Kliček Arsenovič pri Treh ribnikih

28.11.2019 / 06:10 Komentiraj
»Ne gre za gostilno. Gre za več. Za simboliko, identiteto. To je del nas.« — če imamo žilico za lokacije in investicije.

Mariborski župan Arsenovič se po debaklih svojih dveh predhodnikov Kanglerja in Fištravca ne more ravno pohvaliti z uresničevanjem pričakovanj razočaranih meščanov.

Nekatera zadnja Arsenovičeva ravnanja vzbujajo vtis, da se zdaj ne več novinec v politiki miselno obnaša preveč trgovsko, vedno bolj pa tudi avtokratsko in vase zagledano — kar kaže tudi izkušnja z ustanavljanjem mestnega glasila.

Nakup stavbne pravice za osrednjo tržnico na Vodnikovem trgu in potem še gostišča Pri treh ribnikih s pripadajočimi zemljišči, kar je na izredni seji potrdil Mestni svet — in to tako, da so razpravo zaprli za javnost —, diši po tem, kot da župan razume Mestno občino Maribor kot svojo lastnino. Tržnico in Klička bo namreč kupilo prav za te potrebe ustanovljeno občinsko podjetje z imenom Mestne nepremičnine.

Čému služi občinski nakup znanega gostišča v parku? Ali smemo pri tem upoštevati dejstvo, da je bil Arsenovič v prejšnjem življenju gostinec z...

V Mariboru na kosilo: skozi park mimo Rozenhigla k Anderliču ali po promenadi k Arsenoviču? (Pardon, h Kličku?) — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE