Revija

Ena istrska vas gor ali dol. Kdo je v resnici nedotakljiv?

28.7.2019 / 06:10 Komentiraj
Nadzorni organi so najbolj učinkoviti, če kontrolirajo prestrašene in pridne državljane, ki ubogljivo sledimo navodilom.

Nisem nestrpna do drugače govorečih ali razmišljujočih in gojim visoko stopnjo razumevanja do različnosti, kakršnekoli že so. Toda ob takšnih zgodbah, kot je ta o istrski vasici Slami, popade bes.

Ozaveščeni in odgovorni investitorji v nepremičnine, ki spoštujemo pravno državo in sicer neradi, a kljub vsemu razumemo njene zapletene birokratske postopke, potrpežljivo čakamo na dokumente, ki jih zahteva gradnja hiše ali vikenda.

Na drugi strani pa imamo familiarno združbo — seveda neslovenskih korenin —, ki s svojimi posegi v arhitekturo v stilu najbolj gnusnih arhitekturnih skrpucal, kar jih premore mešanica balkanskih narodov, uniči celotno vas v slovenski Istri. Uniči do te mere, da jo je treba izbrisati s seznama arhitekturne, kulturne, zgodovinske dediščine.

Divjaki

V bistvu me ne jezijo toliko divjaki, ki so prišli zasvinjat Slovenijo, ne da bi kogarkoli vprašali, ali smejo ali ne. To v nekem preživetvenem smislu celo

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE