Kolumne

Ema: Pokaži, kaj znaš in Male sive glasbene celice (starejših občanov)

22.2.2022 / 05:10 Komentiraj
Čeprav delim navdušenje nad LPS z ostalimi sodržavljani — tudi s tistimi brez okusa in posluha —, pa sem deep down skeptičen.

Me veseli, da se še kdo spomni moje eskapade v Trenjih na Pop TV pred trinajstimi leti, ko sem si sredi pušk in bajonetov Mance Špik, Lange, Wernerja in Damjana Murka po tisti incidentni Emi 2009 drznil reči, da je slovenski predizbor za Evrovizijo “dno dna” in da so izvajalci okrog mene “glasbene ničle”. Domnevam, da se mi je to obrestovalo vsaj letos, saj so me s TVS najbrž zato povabili h komentiranju letošnje Eme.

A kakorkoli: Ema ni več “poden od podna”. To sem tudi povedal. Ema je dandanes spodobna, sicer vsako leto manj vznemirljiva glasbena prireditev. Bolj kot v glasbenem smislu se to pozna na promociji same vsebine, ki jo časovno raztegujejo in tržno pumpajo kot kakšno kriminalno serijo od Tadeja Goloba.

Kar ni čudno: Ema je fenomen, ki veliko pove o tem, za koga delajo današnjo nacionalno televizijo. In to ne samo glasbeni, razvedrilni program …

Velik napredek

Tudi jaz sem presenečen, da so zmagali LPS. Tudi meni se zdijo simpatični, kot so se...

Sadovi dajanja možnosti mladini, da nastopa na televiziji skoraj en mesec v najbolj gledanih terminih — in zastopa domovino v prestižnem mednarodnem merilu —, bodo verjetno obrodili šele čez leta. Upam vsaj.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE