Novice

Ema 2020: Džizs, no! Za vse so krive Darja Švajger, Nuša Derenda, Maja Keuc.

23.2.2020 / 06:10 Komentiraj
Dokler bo Emica v tistem bednem malem studiu z Mad Max/SCT tribunicami, Slovenija nul points ne bo zmagala na Evroviziji.

Iz spremljanja Eme sinoči na TVS 1 sem si naredil cel projekt. Da bi se čim bolj vživel, sem se ponarejeni in prisiljeni glasbeni prireditvi primerno založil z junkom: nabavil sem vrečko tortilj (»10% gratis«) in salsa dip ter buteljko cheap čilskega kaberneta za 2,49€ iz Hoferja — in se z laptopom na kolenih zavalil na kavč pred televizor.

Za vso to letošnjo neumnost je kriva strokovna žirija, sestavljena iz treh nekdanjih zastopnic Slovenije na Evroviziji: Darje Švajger (1995, 1999), Nuše Derenda (2001) in Maje Keuc (2011). One so namreč po svojih lastnih, precej istokopitnih preferencah za superfinalistki izbrale ravno Ano Soklič in Lino Kuduzović — ki sta bili med najslabšimi od skupaj dvanajstih nastopajočih.

In ko je bil izbor tako nasilno zožen, je v nadaljevanju svoje spet opravil televoting. No, nazadnje smo imeli še srečo v nesreči, da je vox populi izbral vsaj Ano Soklič z dolgočasnim sentišem — ki mu prerokujem, da na Evroviziji sploh ne...

Ana Soklič po zmagi: »Samo Jezus Kristus je ta, k nas vodi skozi življenjske poti. In nikol se ne sme nihče bat, da … da … da ni luči na koncu predora. Ker je.« — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE