Revija

Elon Musk nam daje navodila za sanjarjenje. What a time to be alive!

5.3.2021 / 06:05 Komentiraj
Eksplozije SpaceX raket bi dober učitelj obesil v slovenske razrede. V brk nepodučeni mladini, ki se sramuje svojih neuspehov.

V dobi, ko javni oder moralne vzvišenosti napolnjujejo predvsem napredni, družboslovno opremljeni aktivisti, me v političnem in moralnem smislu mnogo bolj od vseh teh glasnih izboljševalcev sveta gane strojnik. Inženir. What a time to be alive!

Elon Musk me navdihuje. Dejstvo, da se eden najbogatejših Zemljanov tako milenijsko hihitaje sprehaja po Twitterju, me pomirja. “Neprebujenost” tako vplivnega oligarha me navdaja z upanjem. Ugotovitev, da še kdo gleda v nebo, da še kdo sanja, ne pa samo budno in nejevoljno prepoznava vse mogoče nepravičnosti v na novo odkriti radikalni tuzemskosti, je blagodejna.

Od zgoraj omenjenih farizejev, ki jim je odsotnost pozitivne vizije zapisana v kritično-teoretsko kri, Elona Muska loči predvsem dejstvo, da ima vizijo. Pozitivno vizijo. V imenu vseh drugih Zemljanov uživa v lastnih sanjah. Kot otrok, ki se igra z lego kockami. “Postali bomo večplanetarna civilizacija. Nemogoče je, da pot do tja ne bi bila zabavna

“Zgodba Elona Muska je nenazadnje tudi pedagoško uporabna.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE