Kolumne

Elon Musk kupuje Twitter ali zakaj volitve niso konec sveta

15.4.2022 / 06:10 Komentiraj
Morda zato, ker so kandidati dolgočasni? Ker stranke nimajo pravih idej? Ali zato, ker nam mediji predstavljajo samo fasado?

V teh dneh smo v Sloveniji zasičeni z razpravami, kako bo po 24. aprilu. Obnašamo se, kot da je to najpomembnejša stvar na svetu. Ker gre brez dvoma za velike odločitve, nacionalni politiki ne odrekam pomembne vloge, ki jo ima za življenje državljanov — pa vendar se mi zdi to pretirano.

Osebno menim, da takšne debate, kot da so volitve konec sveta, v sodobni demokratični državi niso na mestu.

Resda lahko kandidira skoraj vsak. Ni nujno, da ima program. Ni nujno, da ima bogate življenjske ali karierne izkušnje. Navsezadnje je smisel demokracije, da imamo vsi enake možnosti dostopa v politiko.

Samo v idealnem svetu bi bilo mogoče, da imamo v politiki predstavnike vseh starosti in različnih življenjskih izkušenj, svetovnonazorskih pogledov in različnih ambicij za uresničevanje javnega interesa.

Maslo na glavi

Predvolilna kampanja doslej ni pokazala presežkov, niti ni prinesla omembe vrednih vsebinskih razprav o prihodnosti Slovenije. Ukvarjamo se s posamezniki....

”Musk ima čez 80 milijonov sledilcev, a mu to očitno ni dovolj. Prepričan je, da ni dovolj slišan.” — [Fotografija: The Royal Society/Creative Commons]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE