Kolumne

Ekscesi me ne presenečajo. Obsojam, a se ne čudim. Razum je redka dobrina.

25.4.2021 / 06:10 Komentiraj
Ni še konec neumnosti: do 10 ljudi v dvorani, do 10 na zborovanju, s testom v lokal, h kozmetičarki pa ne … Kdo to sestavlja?

Ekscesi me sploh ne presnečajo. Niti grožnje s smrtjo. Da se razumemo: obsojam to in jemljem skrajno resno. Toda glede na protikoronske ukrepe, ki se jih vlada izmišljuje iz tedna v teden, bo takih groženj v prihodnje na žalost še več. Dokler se nekomu v resnici ne bo strgalo. Potem bo prepozno za obžalovanje in objokovanje posledic.

Kdo lahko torej ostane mirne krvi ob zadnjem odloku, da so gledališča in kinematografi ter koncertne dvorane po novem lahko odprti, a da je v dvoranah lahko največ 10 oseb. Ali lahko priseben, razumen, trezen, življenjskega razmišljanja sposoben človek spiše tak vladni odlok?!

V proračunu se vedno nekaj najde

Nekaj takega je v stanju sproducirati samo nekdo, ki nikoli v življenju denarja ni zaslužil, ampak ga je dobil iz proračuna. Neglede na to, ali je tisti mesec kaj naredil ali pa je v službi samo bral časopis. Ali sploh fizično hodil v službo. To lahko spaca samo nekdo, ki nikoli ni bil vržen na trg in se

V soboto, 24. aprila 2021, so se v Ljubljani po dolgem času odprli gostinski lokali. Namreč vrtovi. Če hočete sedeti not, rabite test. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE