Kolumne

Efekt Kacin je deloval samo na generacijo nad 50

29.3.2020 / 06:10 Komentiraj
Dobre krizne voditelje bolj kot avtokratičnost odlikujejo modrost, vizija, komunikativnost, prepričljivost. A ne naše vlade.

Veliko črnila smo že prelili o komuniciranju te vlade. Naj nam običajno hitro užaljena vlada tega ne zameri. Prav je, da državljani kljub krizi ohranimo ostro oko, buden razum in dober sluh. Otopelost in malodušje nista pravo stanje za krizo. Prav tako pa ne zamera ob dobronamernih kritikah.

Pustimo zdaj to, koga je predsednik vlade izbral za ključnega komunikatorja. Efekt Kacin je deloval samo na generacijo čez 50 let — pa še njihovo morebitno navdušenje se je končalo z njegovim prvim nastopom.

Resnejši in bolj množični komunikacijski očitki vladi so se pojavili v času, ko si kljub razlagam več govorcev nismo znali razložiti, kako se bomo lahko gibali, kaj je dovoljeno in kaj ni, ali sploh lahko gremo na sprehod ali ne, ali moramo biti pri tem sami ali pa so lahko z nami ožji družinski člani. 

Sledila je dilema ob razgrnitvi naslednjega omejitvenega ukrepa, ali se bomo lahko gibali tudi izven naših občin. Uradni govorec zdaj že ukinjenega Kriznega štaba...

Shot with NOMO 120 SG.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE