Kolumne

Eden redkih norcev, ki še gledajo Oskarje

5.4.2022 / 06:05 Komentiraj
Vsakemu nekaj. Oskarja črncu, oskarja črnki, oskarja gluhemu, oskarja režiserki, oskarja Azijcu, oskarja filmu o gluhonemih.

Dober teden dni po podelitvi Oskarjev, ki po zaslugi zdaj že znamenite klofute Willa Smitha Chrisu Rocku še kar odmevajo, razmišljam, da je bil ta incident najboljša stvar, ki se je Oskarjem lahko zgodila.

Oskarji že več let izgubljajo na popularnosti, beri: gledanosti — tudi po zaslugi zastarelega koncepta. Nekako še razumem, da zadeva ni gledana v Sloveniji, ker se pač dogaja ponoči z nedelje na ponedeljek, ko večina Slovencev nabira moči za nov delovni teden. Zadeva je bila v Sloveniji tako porazno gledana — v časih, ko se je kakšna slovenska televizija še trudila s prenosom —, da prenos res nima smisla. Še težje pa je razumeti, da je gledanost vedni nižja tudi v ZDA.

Kup namišljenih zvezdnikov

Podelitev oskarjev je prireditev zvezdnikov oz. bogatašev, ki si med seboj podeljujejo nagrade in opri tem fejkajo jokave zahvalne govore. “We’re all gonna die soon, and there’s no sequel,” je nekoč rekel angleški komik Ricky Gervais, ki je petkrat vodil...

”Današnja mladina gleda medijske vsebine drugače.” — [Fotografija: Warner Home Video]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE