Rubrike

Dva Gradišnika (2.): Umetnost prepiranja ali mala šola karambola [odlomek]

19.1.2020 / 06:05 Komentiraj
Vsako razmerje je kot skupni računalnik z načeloma kompatibilnimi programi dveh uporabnikov. Računalnik, ki ima hrošče.

Danes objavljamo še drugi del oz. drugi odlomek iz knjige Iskanje srečnega razmerjas podnaslovom Vadnica in vodnik v ljubezni za oba spolaBernarde in Branka Gradišnika. Po besedah recenzenta gre za zmes avtobiografije ter samopomočniške in strokovne knjige. Njuno soavtorstvo pomeni, da Bernarda občasno vstopa v Brankovo pripovedovanje, dopolnjuje ali opominja na izpuščene vidike in deluje kot žena, ki spremlja živahni moški pogovor in vsake toliko navrže kaj ostroumnega in dobrohotnega za razbijanje moških iluzij.

Bernarda Gradišnik (1964) je na področju pisanja knjig debitantka, a že skoraj trideset let Brankova navdihovalka. Svoj iztanjšani posluh za ljudi izkazuje tudi v diplomatskem poklicu. K Iskanju srečnega razmerja je poleg ključnega besedila Bernardina zgodba prispevala mnoge marginalije, brez katerih bi ostala knjiga napisana samo napol.

Branko Gradišnik (1951) piše in

»Čudno dejstvo je, da sama zavest o tem, da smo šibki v svojih sklepih in dobrih namenih, pomaga k izboljšanju našega stanja veliko bolj od dobrih sklepov.« — [Fotografija: Iztok Dimc]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE