Kolumne

Državni zbor je sramota za demokracijo in posmeh volilcem

31.3.2021 / 07:10 Komentiraj
Spodkopavanje morale, vljudnosti, retorike, inteligence. Kaj še hočete? Da bi spet šli na volitve? Ne! Kvečjemu bo še slabše.

Me sploh ne preseneča, da model z motorno žago in z očitno ne prav ubijalskim psičkom hoče vdreti v parlament. Se vam mar zdi, da so poslanci — ki so v trenutku tega desperado desanta ravno razpravljali o razrešitvi predsednika Igorja Zorčiča — kaj bolj prisebni in normalni od nekega usmiljenja vrednega vsiljivca?

Skratka, tako imenovani koaliciji — kdorkoli še sploh so in karkoli že to v dani situaciji pomeni — sinoči ni uspelo razrešiti Zorčiča.

Tudi prav. Osebno mi je pravzaprav vseeno. Po eni strani namreč ne mislim, da bi Zorčič moral biti kaznovan za svoj izstop iz poslanske skupine SMC. Po drugi pa tudi ne bi imel nič proti, če bi na na ta položaj inštalirali — bolje pozno kot nikoli — Jožefa Horvata iz NSi.

A kar je, je: Državni zbor je poln poslancev, ki so navijali za enega ali za drugega — toda ne koalicija ne opozicija si ne zaslužita ne Zorčiča ne Horvata. 

Precedens

Vodja poslanske skupine SDS

“Državni zbor se je ujel v začaran krog. Ali naj raje rečem, da smo se ujeli volilci?” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE