Kolumne

Državljanske vojne ne bo. Bo pa sigurno Janša tisti, ki jo bo kao preprečil.

31.5.2021 / 06:10 Komentiraj
Prebrisanost strategije SDS je v tem, da znajo izkoriščati napake nasprotnikov. Tako politične kot državljanske opozicije.

Z Janšo in njegovo koalicijo in stranko in z desničarji nasploh ni varno češenj zobati. Zatorej le previdno in premišljeno, če se z njimi mislite prerekati. Ker nikoli ne morete vedeti, kdaj in kaj bo priletelo nazaj.

Lahko se vam recimo zgodi, da se boste nekega dne znašli pred vojaškim sodiščem pod obtožbo, da ste veleizdajalec, sokriv za izbruh bratomorne državljanske vojne! 

Ker oni so zlopamtilo. Zapomnijo si vse vaše napake. Po mojem imajo štazijevsko vestno sortirane kartončke z evidenco vsega, kar je kdo kdaj bleknil. In ker tudi kot nasprotniki janšistov niste nezmotljivi, se je tega verjetno nabralo že za eno célo Gotenico.

In tako kot znajo vsak vaš očitek pervertirati, ridikulizirati, relativizirati — in to včasih celo ne brez soli —, bodo tako naredili tudi tokrat. Očitek, da pa se je SDS zdaj res dokončno utrgalo, ko je v svojih predkongresnih resolucijah izrazila preroško bojazen, da “usodno zaostrovanje razmer […] lahko vodi v obnovitev...

Očitek, da se je SDS z napovedjo državljanske vojne dokončno utrgalo, vam bo priletel nazaj v glavo kot bumerang. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE