Kolumne

Državljani nismo dolžni razlagati, zakaj ne maramo vlade. Erjavec pa to mora.

7.1.2021 / 00:00 Komentiraj
Alternativni mandatar se navzema ekstremne govorice Bratovščine sinjega ustavnega galeba. Kaj nam sploh hoče KUL povedati?

Na smeh mi gre, ko gledam standardno in staromodno samoobvladanega, a v izjavah še nikoli tako militantnega Erjavca. Ta zadnja je bila kar močna:

»Ne vlagamo konstruktivne nezaupnice zato, da bi rušili vlado, ampak predvsem zato, da bi zaustavili rušenje države. […] Želimo ustaviti denormalizacijo države in […] zagotoviti normalno delovanje države.«

What?

Preferirani alternativni mandatar se je navzel ekstremne govorice Bratovščine sinjega ustavnega galeba. S tem nehote in nevede dokaže, da lahkoda legitimno in upravičeno kritiziranje Janše in janšizma ne seže dlje kot do repetiranja retoričnih radikalizmov, ki žal veljajo za normalo političnega rezoniranja.

Država se ne sesuva, država je normalna, država funkcionira. Pod oblastjo desnice in/ali konservativcev je politika pač desničarska in konservativna. Kakšna pa naj bo. Menda ja ne pričakujete, da bo pod oblastjo desnice in konservativcev politika levičarska in naprednjaška?

Štirje popravki

Že prej...

Erjavčevo napovedovanje, zavlačevanje, sprenevedanje in vlaganje konstruktivne nezaupnice je popolna politična blamaža.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE