Kolumne

Družbena omrežja izpodrivajo skupnost, v kateri smo nekoč živeli.

18.9.2021 / 06:10 Komentiraj
Lažje je iz prodaje umakniti bonbone, ki imajo preveč E-jev, kot pa nevtralizirati vpliv, ki ga ima na nas virtualna skupnost.

Obdobje in družbeno okolje ni prav nič naklonjeno pozitivnemu pogledu na svet. Virtualna skupnost, s katero preživimo več časa kot z drugimi, nas vse bolj določa in nam narekuje ravnanja. 

V zadnjem obdobju, ko se soočamo s pandemijo, smo virtualno skupnost nedvomno vzeli še bolj za svojo kot kdaj prej. Virtualna skupnost je bolj določala naše načine razmišljanja kot “žive” skupnosti in “običajni” mediji. Pandemija je samo še stopnjevala našo navezanost, celo že odvisnost na virtualno okolje in skupnosti. A ta vloga družbenih omrežij, ki nas usmerjajo in definirajo je očitna že od njihovega nastanka.

Zamolčane informacije

Facebook že več kot dve leti preučuje svoj vpliv na različne uporabnike. Pred dnevi pa je pricurljala v javnost informacija, da te svoje raziskave korporacija skriva. Tako je Facebook prikril svojo lastno ugotovitev, da Instagram poslabšuje samopodobo najstnic. Že od leta 2019 je podjetje ugotavljalo, da ima uporaba tega...

“V to smo vstopili naivno. Nismo bili pripravljeni na vse, kar nam virtualnost ponuja.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE