Kolumne

Drnovšek, Kučan, Janša, Cerar, Šarec, Bratuškova, Pahor … — in Golob

6.6.2022 / 06:10 Komentiraj
Intervju bo ziher v redu izpadel, ker kot star rutiner znam napisati karkoli in ker bo Golob sam znal kaj zanimivega povedati.

Danes delam intervju s predsednikom vlade dr. Robertom Golobom in imam glede tega mešane občutke. Prvi razlog je ta, da še nikoli nisem delal intervjuja z nobenim politikom. Aja, ne bo držalo. Leta 1997 sem kdo ve zakaj delal intervju z Milanom Kučanom, ko je nastopil svoj drugi predsedniški mandat — ampak petindvajset let je že tako dolga doba, da se skorajda zdi kot nikoli.

Pa še to: leta 2005 ali 2006 sem hotel delati intervju s predsednikom dr. Janezom Drnovškom, vendar je prošnjo vljudno zavrnil — rekoč, da trenutno ne čuti potrebe, da bi dodatno razlagal karkoli, kar bi bilo več od tega, kar mu nalaga funkcija. Spreten izgovor. Ampak to je bila že ta njegova faza.

Ponavadi in načeloma

Da ponavadi in načeloma ali tako rekoč nikoli ne delam intervjujev s politiki, mi tudi ne gre na roko. Pa ne zato, ker se v pogovorih s politiki ne bi znašel ali ker s tem nimam prakse, ampak zato, ker čudno in vprašljivo izpade, če enkrat za spremembo naredim izjemo.

Zakaj...

Naslov slike slikarke Tine Dobrajc na razstavi v Galeriji SLOART. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE