Kolumne

Dragi Janša, napiši nam še kdaj kakšno pismo, prosim, če si upaš!

21.12.2021 / 05:10 Komentiraj
Vladi lahko očitamo marsikaj, ampak najbolj smešen očitek je ta, da nas je Janša zaspamal s skoraj na roko napisanim pismom.

Tej vladi lahko očitamo marsikaj, ampak na moji top lestvici za lase privlečenih očitkov je po novem v vodstvu ta, da nas je Janez Janša prejšnji teden zaspamal s procepilnim pismom.

Problem bi naj bil v tem, da je s pošiljanjem epidemične epistole na domače naslove kršil našo pravico do zasebnosti. Ali kot se je izrazil nek fanatik: to je bil “vdor v domove državljanov”.

Več pravnih in privatnih oseb — na čelu z Inštitutom 8. marec — ga je zato prijavilo info pooblaščenki, ta pa se je odločila, da bo kabinet moral v postopku “pojasniti pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov naslovnikov pisma ter način obdelave in obveščanja posameznikov o obdelavi njihovih osebnih podatkov” — rekoč, da “gre za vprašanje skladnosti z GDPR, po katerem mora biti vsaka obdelava osebnih podatkov zakonita, poštena in transparentna”.

Give him a fucking break! (Pa nam tudi, prosim …)

Sortirano

Sam pisma kdo ve zakaj nisem dobil, sem si ga pa v študijske namene...

”Absurdno je z GDPR argumentom napadati predsednika vlade samo zato, ker nam gre pač na živce in ker se je tokrat na nas obrnil po pošti, ne pa po TV ali TW (kjer nam gre še bolj na živce).” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE