Kolumne

Dr. Kordiš roman v imenu pokojnega brata in bolnega naroda v čakalnih vrstah

17.10.2020 / 06:10 Komentiraj
Biti moraš res prvorazredni cepec, da to izjavo razumeš, kot da je poslanec hotel reči, da so privatni zdravniki mazači.

Miha Kordiš (Levica) je v DZ večkrat rekel še kaj hujšega kot tokrat, ko je privatne zdravnike baje ozmerjal z mazači. Tokrat bolj nepremišljenemu kot provokativnemu Kordišu tega res ne bi bilo treba reči. A dejstvo je, da tega sploh ni rekel. Ni rekel, da so privatni zdravniki mazači.

To mu je najprej obesila predsedujoča tožibaba Anja Bah Žibert (SDS). Na ponedeljkovi seji Odbora za zdravstvo je Kordišu zaprla usta, domnevno nezaslišanost pa so potem pograbili lahkoverni, zlonamerni, dušebrižniški, nepismeni, našuntani in krvoločni mediji — in njim zveste množice v čakalnih vrstah pred ordinacijami.

Iz te godlje pa je nazadnje nastal dr. roman. Nek odvetnik, brat nedavno in prerano preminulega privatnega zdravnika, je na nekem zdravniškem portalu objavil patetično pismo

»Ljudje imajo spet radi zdravnike — no, raje kot freh poslance Levice zagotovo —, zdravniki pa se imajo za nekakšne svete krave. Nedotakljive. Zlasti privatniki.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE