Kolumne

Dončićeva lekcija ali moč socialnosti delujoče slovenske domačije

6.8.2021 / 06:10 Komentiraj
Košarkarji demonstrirajo moč te matrice. Potencial domačije, ki deluje. Ne za dobrobit šefa in njegovih slug, ampak celote.

V odmaknjenosti in osami, v katerih trenutno sem, ne sledim temu, kaj se dogaja v Sloveniji. Toda novice seveda pricurljajo tudi sem. Kot recimo to, da Slovenija ne zna urediti vstopa v državo podobno kot Hrvaška. Če v Sloveniji izpolniš vse potrebne obrazce, na meji samo pokažeš dokument in pelješ naprej. Kot v predkoronskih časih. Za vstop v Slovenijo pa moraš na meji — sredi tedna, ponoči! — čakati nekaj ur.

Zakaj Slovenija ni uvedla nekaj podobnega kot Enter Croatia? Ker ni hotela? Morda zato, da državljanom s prestopanjem meje tako zagrenila življenje, da bi se raje odločili, da dopust preživijo v Sloveniji in unovčijo bone?

Reševanje turizma

Ob neustrezni organizaciji dela na mejnih prehodih govorimo o zdravstvenih rizikih. Toda v tem letu in pol s korono smo se že lahko prepričali, da slovenska vlada ni zmožna voditi socialnih procesov tako, da bi zdravstvene rizike dejansko obvladala, kolikor je pač mogoče.

Res je sicer,

Luka Dončić v torek, 2. avgusta 2021, med tekmo proti Nemčiji v četrtfinalu olimpijskega turnirja. — [Anže Malovrh/STA]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE