Kolumne

Dončićeva lekcija ali moč socialnosti delujoče slovenske domačije

6.8.2021 / 06:10 Komentiraj
Košarkarji demonstrirajo moč te matrice. Potencial domačije, ki deluje. Ne za dobrobit šefa in njegovih slug, ampak celote.

V odmaknjenosti in osami, v katerih trenutno sem, ne sledim temu, kaj se dogaja v Sloveniji. Toda novice seveda pricurljajo tudi sem. Kot recimo to, da Slovenija ne zna urediti vstopa v državo podobno kot Hrvaška. Če v Sloveniji izpolniš vse potrebne obrazce, na meji samo pokažeš dokument in pelješ naprej. Kot v predkoronskih časih. Za vstop v Slovenijo pa moraš na meji — sredi tedna, ponoči! — čakati nekaj ur.

Zakaj Slovenija ni uvedla nekaj podobnega kot Enter Croatia? Ker ni hotela? Morda zato, da državljanom s prestopanjem meje tako zagrenila življenje, da bi se raje odločili, da dopust preživijo v Sloveniji in unovčijo bone?

Reševanje turizma

Ob neustrezni organizaciji dela na mejnih prehodih govorimo o zdravstvenih rizikih. Toda v tem letu in pol s korono smo se že lahko prepričali, da slovenska vlada ni zmožna voditi socialnih procesov tako, da bi zdravstvene rizike dejansko obvladala, kolikor je pač mogoče.

Res je sicer, da zdravstvenih rizikov nočejo...

Luka Dončić v torek, 2. avgusta 2021, med tekmo proti Nemčiji v četrtfinalu olimpijskega turnirja. — [Anže Malovrh/STA]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE