Kolumne

Dončićeva dilema: Imamo to košarko, nimamo pa Severine

16.8.2021 / 06:10 Komentiraj
Reprezentanca ima pravico, da se požvižga na nacionalne navijaške iluzije. Navijačem ni nič dolžna. Navijači so dolžni njim.

Všeč mi je ta moralna dilema: ali bi se košarkarska reprezentanca morala iz moralne dolžnosti, tako rekoč službeno udeležiti ljudskega thanksgiving cirkusa na prepolnem Kongresnem trgu, kamor so se skoraj vsi olimpijci razen njih prišli pokazat in kao zahvalit za navijaško podporo — ali pa je imel naš dream team pravico, da dogodek prešprica in se zabava po svoje na Dončićevem žuru, ki (si) ga je priredil na Zemonu?

Ljudi, ki se jim odločitev košarkarjev zdi neprimerna, razumem. Mnogi so namreč prepričani, da bi se jim Dončić in njegovi morali oddolžiti za njihovo športno-domoljubno strast, da tako rečem, ki so jo kazali z navijanjem. To bi pa res bilo še najmanj, da bi se reprezentanca odpovedala razvratu s Tomažem Kavčičem in Severino Vučković — ali jo prestavila na drug termin — in s tem dokazala, da ceni to požrtvovalnost, da so ljudje vstajali sredi noči, da bi gledali tekmo, in si zaradi tekem prilagajali urnike.

Namišljeni dolg

Takšno...

“Zdi se mi sicer tipično, da so se odločili za prireditev ob spremljavi Severine, ne pa Magnifica. Ampak to je kulturna dilema, ki pa s košarko nima nobene zveze.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE