Kolumne

Donaldu Trumpu ne bo dolgčas. Čakajo ga številni sodni postopki.

24.1.2021 / 06:10 Komentiraj
Če bi ga z impičmentom tudi formalno, za nazaj odstavili s položaja, ki ga nima več, bi to imelo zanj daljnosežne posledice.

Mnogim je odleglo, ko se je Donald Trump skupaj z Melanijo še zadnjič spravil v predsedniško letalo in odletel na Florido, kjer namerava bivati v svojem letovišču Mar-a-Lago. Ali si bo lahko uredil dovoljenje za bivanje, ki ga je moral na zahtevo sosedov že pred leti omejiti na teden dni naenkrat oz. 21 dni skupaj v enem letu, bomo še videli.

A to ni največji Donaldov izziv ta hip. Zdaj, ko ni več predsednik, mu na sodiščih grozijo številne kazenske in civilnopravne tožbe. Imunitete, zaradi katere v času mandata ni bil sodno preganjan, nima več. Dajala pa mu je skoraj absolutno svobodo.

Tik pred odhodom je širokosrčno pomilostil številne svoje kompanjone, ki so si sami zakuhali sodne pregone ali pa jih je pred sodnike iz tega ali onega sebičnega razloga poslal kar sam. Da bi opral svoje grehe.

Za nekaj kriv

Sebe ob odhodu ni pomilostil, kot so nekaj časa špekulirali. Pa saj bi bilo precej nenavadno. S tem bi namreč vnaprej priznal, da je za nekaj kriv.

Vendar ga...

»Mnogim je odleglo, ko se je Trump z Melanijo še zadnjič spravil v AF-1 in odletel na Florido v svoj Mar-a-Lago.« — Na fotografiji: plesna dvorana.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE