Kolumne

Đoković ni bog. Bog ne obstaja. Jaz ne obstaja. Zdaj gre za nas.

16.1.2022 / 05:10 Komentiraj
V pandemiji ni individualizma. Javni interes je nad posameznikom. To je bistvo solidarnosti. Pa naj gre zame ali za Đokovića.

Ko pišem to kolumno, odločitve o avstralski usodi Novaka Đokovića še ni. Njegova kalvarija je na polovici drugega polčasa. Po ponovnem odvzemu vizuma Noleta čaka še zaslišanje pred sodnikom, ki je razpisano prav za to noč. Potem bo konec.

Kako se bo to končalo, lahko samo ugibamo. Težko pa je verjeti, da bi se ta zgodba končsls v stilu pingponga — sem in tja in spet nazaj. Najverjetnejši scenarij je po mojem ta, da se Novaku Đokoviću obeta predčasni konec letošnjega Australian Opena v Melbournu. Škoda, res škoda. Toda ta scenarij je napisal v glavnem sam, seveda s svojo ekipo takšnih in drugačnih svetovalcev.

Avstralski sodnik bo po nedeljskem zaslišanju poslal v svet verjetno najvažnejše sporočilo letošnjega leta doslej. Mnogo bolj težko pričakovano kot to, za koliko se dražijo hrana, energija in kako smo kljub zavezam Zemljo še bolj onesnažili, kot smo še lani načrtovali, kako nam gre z obvladovanjem kovida itd.

Kratko sporočilo

Sporočilo bo...

Novak Đoković med treningom v četrtek, 13. januarja, preden so mu ponovno razveljavbili vizum. — [Fotografija: Loren Elliott/Reuters]REUTERS
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE