Kolumne

Dobro vlado spoznaš v krizi. Vetra ne moreš obrniti. Obrniti moraš jadra.

6.10.2019 / 06:10 Komentiraj
Verjetno je vse to, kar se dogaja, za vlado že preveč naenkrat, da bi se naši velmožje znali hitro, a preudarno odzvati.

Po dobrem letu dni, ko bi se vladni garnituri vsaj zaradi izkušenj lahko začelo odpirati, se namesto napredka pojavljajo razpoke in nespretnosti. Gospodarska prihodnost ni več tako brezskrbna, kot je je bila vajena v minulem letu. Nekaj bombončkov, ki jih je razdelila v letu debelejših krav, je bilo treba vzeti nazaj. Kažejo se različni interesi, povezani z neizpolnjevanjem volilnih obljub. Na glavno koalicijsko stranko meče slabo luč dejstvo, da njihov finančni minister krči ugodnosti in koristi.

Poleg tega se je vlada v tem obdobju soočila z nekaj močnimi nacionalnimi temami — recimo s stečajem Adrie, čeprav ta že dobra tri leta ni bila več v slovenskih rokah. Pa najnovejša, napol resna, napol žgečkljiva afere v zvezi z zaposlitvijo premierove znanke na Sovi, domnevno izpeljano brez razpisa. Pa prepucavanje lastnikov dveh portalov okrog tega, kako se dela v državnih podjetjih, ki si kupujejo medijski mir z mesečnimi pavšali in/ali z njimi sesuvajo

»Skiperji vedo, da se vetra ne da obrniti. Znati moraš obrniti jadra.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE