Dober tek, Slovenija: Michelinove zvezdice za davkoplačevalce
Podelitev Michelinovih zvezdic slovenskim restavracijam je bila odmevna. Prenos dogodka v živo na internetu, ogromno nekritičnih medijskih objav, poplava simpatij in komentarjev na družbenih omrežjih, delitev veselja z nagrajenci, še posebej z zmagovalko velikega kulinaričnega torka Ano Roš iz Hiše Franko v Kobaridu.
Čeprav so okusi nekaj, o čemer se ne razpravlja, in čeprav bi različne skupine žirantov prišle do različnih ugotovitev, je Michelinova ocenjevalna skupina svoje delo opravila nedvomno zanesljivo, strokovno in pravično. A to je že druga tema. Prav je, da dobitnikom zvezdic čestitamo in jim zaželimo, da bi bil Michelinov blagoslov čim boljša popotnica zanje v teh težkih turističnih časih. Če bomo kdaj šli k Michelinovcem na kosilo ali večerjo, še toliko bolje.
Problem tega izbora pa ostaja davkoplačevalski prispevek k uvrstitvi Slovenije na Michelinov seznam.
Vse se spreminja, razen …
Izbor restavracij za Michelinove vodiče je zasebna poslovna...