Novice

Divji Zahod in sod smodnika: Zakaj oblasti molčijo o vaških stražah?

7.8.2019 / 06:10 Komentiraj
Fenomen vaških straž je grozeča nezaupnica, ob kateri si navdušeno mane roke kaotičnih razmer željni vodja opozicije.

Upravičeno lahko domnevamo, da slovenska politika ne želi ali ne zna reagirati na pojav spontanega organiziranja vaških straž, kjer posamezniki ob meji na lastno pest urejajo situacijo z begunci? Razen evforičnih vzklikov iz vrst SDS se do tega ni opredelil noben vidni slovenski politik.

Tudi če bosta Marjan Šarec ali Borut Pahor v svojih populističnih gegih iz sebe iztisnila kakšno anemično priložnostno in previdno svarilo pred jemanjem pravice v svoje roke tam, kjer naši varnostni organi ustrezno varujejo mejo, dlje od kratke povedi najbrž ne bosta prišla.

Pa bi morala. Zrela oblast bi pohitela z opozorilom, da njen aparat zadostuje. Že zato, da zaščiti verodostojnost policije in vojske. Ideja vaških straž je grozeča nezaupnica, ob kateri si navdušeno mane roke kaotičnih razmer željni vodja opozicije.

Uspavana četrta veja oblasti

Z nereagiranjem na problem predsednika Republike in Vlade delata dve napaki: v svoji indolenci vaške straže dopuščata in...

»Če vaških straž ne bi bilo, bi si jih morali izmisliti. Zakaj? Legitimiranje vaških straž šefice policije — brez trohice distanciranja — daleč prekaša grožnjo obskurnih nadzornikov meje. To lahko pomeni samo, da so že razglašene kot družbeno sprejemljive.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE