Rubrike

Dino Pešut: Slab sin slabega očeta [odlomek iz romana]

20.3.2022 / 05:05 Komentiraj
“Moral bi spet pisat. Potem lahko magari pucaš ulice, ker maš neki svojga. Treba je met neki svojga, ker gre vse v kurac.”

Nosilni lik Očetovega sinka, drugega romana Dina Pešuta, avtorja najmlajše hrvaške literarne generacije, je mlad intelektualec in prebijajoči se pesnik, izgubljen kot obljubljena prihodnost. Po neuspešnem iskanju priložnosti na Zahodu se vrne v Zagreb. Tako ali tako je vseeno, kje je reven in nesrečen. Dneve preživlja kot hotelski receptor in se iznajdljivo kosa z življenjskimi tegobami milenijca.

Avtor, ki na Hrvaškem velja za najmočnejši glas svoje generacije, razume izzive sodobnega časa in zapletenost odnosov in obvlada pripovedne tehnike, s katerimi se loteva težkih vprašanj z navidezno lahkotnostjo in šarmom.

Dino Pešut (1990) je dramaturg, pisatelj in pesnik. Kot dramaturg sodeluje z različnimi gledališči doma in na tujem. Nekaj let je živel v Berlinu in leta 2018 prejel prestižno gledališko nagrado Deutscher Jugendtheaterpreis. Za svoja dramska dela je prejel že tudi več hrvaških nagrad. Iz gledališča je vstopil v literaturo s proznim prvencem...

Nosilni lik Očetovega sinka je mlad intelektualec, izgubljen kot obljubljena prihodnost.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE