Kolumne

Dežela vaških opravljivk: Včasih prav pride, če je človek mrtev — ali lév

29.8.2022 / 06:10 Komentiraj
Komunisti so nekoč pobijali domobrance, danes pa (kot) levičarji posiljujejo na GHB. To je to. To je poanta steklih desničarjev.

Pred davnimi, davnimi časi — no, pred dvanajstimi leti — je Janez Janša napisal svoj znameniti moralistični esej z naslovom Boga ni. Vse je dovoljeno. Njegovo razvlečeno modrovanje je še danes dostopno na spletni strani SDS in lahko pomaga pri dokazovanju dejstva, da je Slovenija dežela vaških opravljivk.

Janšev tekst je bil zgrožena reakcija na afero Baričevič, ki je takrat pretresala Slovenijo. Zato se Janšev prvi stavek glasi: "Garaža slavnih razgalja tranzicijsko elito."

Verjetno se je takrat prvič zgodilo, da je bila posameznikova domnevna seksualna perverzija uporabljena in zlorabljena kot metafora moralne izprijenosti cele družbene skupine, ki da ji dotični psiho pripada. Ali natančneje: ki je je pripadal. Za takšno velepametno argumentacijo je namreč zelo prikladno, če je človek mrtev — ali levičar.

Razmišljati, posploševati

Od takrat naprej vedno obstaja garaža. Obstajajo slavni. Obstaja tako imenovana tranzicijska elita. Prvorazredni. Brez teh...

”Janševo modrovanje o bulmastifih je še danes dostopno na spletni strani SDS in lahko pomaga pri razumevanju dejstva, da je Slovenija dežela vaških opravljivk.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE