Kolumne

Deveta briga (1.): Mojih prvih osem brig (in 48 ur) z aplikacijo #OstaniZdrav

4.9.2020 / 06:10 Komentiraj
Resno se sprašujem: je to aplikacijo sploh kdo testiral? Najbrž jo je. Pa ni nikogar nič zmotilo? Se jim je tako mudilo?

Tipično: najburnejša razprava o aplikaciji za sledenje možnosti okužbe s korona virusom je bila takrat, ko je še ni bilo. Zdaj, ko je tu, pa ta app skoraj nikogar več ne zanima.

No, zato pa zdaj zanima mene. Ko jo končno imam na telefonu. Kaka dva tedna za verzijo za Androide v Google Playu je prišla ven še verzija za Applov iOS v App Store.

Namišljeno urgentna vprašanja varovanja zasebnosti in votel strah pred možnostmi zlorab so bili na političnem parketu samo izgovori opozicije, ki je hotela čim bolj populistično diskreditirati vlado. Na državljanskem, Werner-Potrčevem nabrežju pa so bili pomisleki spontana skepsa novodobnih, kao razsvetljenih upornikov do vsega sistemskega in sistematičnega.

Meni pa je to deveta briga. Kot ljubitelja telefonov in aplikacij — in ne samo kot just another uporabnika — me zanima naslednje:

To je seznam mojih prvih osmih brig, ki me intrigirajo veliko bolj kot ta deveta.

8 × 8

1. Kako ta app deluje?

2. Kako ta app izgleda?

3. Kako z...

»Nekaj ljudi, ki so si #OstaniZdrav naložili na iPhone, se (mi) je potožilo, da je aplikacija samo v angleščini in da se jezika v aplikaciji ne da nastaviti v slovenščino.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE