Kolumne

Destrukcija RTV iz SDS opozicije: Da ne boste potem rekli, da niste vedeli

23.5.2022 / 06:10 Komentiraj
Sovražni prevzem, kot ga je izvajala zdaj odhajajoča vlada, ne bo tako zlahka reverzibilen, kot si nova oblast predstavlja.

Postopkovni manevri, ki jih izvaja SDS, da bi obstruirala normalno delo DZ in vlade — kot si ga je zamislila samozavestna, navidez vsemogočna, a ne neranljiva Golobova koalicija —, so v svoji ingenioznosti tako podli, da so že kar občudovanja vredni.

Predstavljam si nove stare opozicijske poslance, kako se sami pri sebi hudobno hahljajo, ko mečejo v obravnavo nove in nove pasje bombice. Samo SDS je vložila petindvajset predlogov zakonov, NSi pa sedem.

Predstavljam pa si tudi njihovo zadoščenje ob poniževanju ambicioznih, a naivnih, novokomponiranih parlamentarnih začetnikov, ki so brez poznavanja lepot legalnega in legalističnega podjebavanja prišli delat doslej monopolizirano, za desnico rezervirano (kontra)revolucijo.

Za dobro vago

Nakar so desničarji vložili še dva predloga za posvetovalni referendum. Da se vitka vlada ne bi zredila za tri resorje — in da obubožanemu in zdolgočasenemu ljudstvu ne bi bilo več treba plačevati RTV prispevka, če jim vsebine...

”V bistvu je naše edino upanje Ustavno sodišče, ki bi se v tem primeru lahko skliceval na 2. alinejo 90. člena Ustave, ki ne dopušča referenduma ‘o zakonih o davkih, carinah in drugih obveznih dajatvah’.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE