Kolumne

Desničarstvo je kisla kumarica

23.7.2021 / 06:10 Komentiraj
Tabloidi so res glasnejši od normalnih medijev. A to ne pomeni, da se bo te glasnosti navzela tudi politika, ki jo podpirajo.

Dandanes niti kisle kumarice v medijih niso več to, kar so bile. Vse ena sama provladna, antikomunistična, pa pritlehna, prepirljiva, privoščljiva politika pa personalna podjebavanja. Brez veze. In ko bi nas s tem šitom zalivali samo poleti! Ne, to je zdaj kar non-stop! 

Vsega hudega vajen konzument je že kar vesel, ko naleti na klasične tabloidne trivialnosti kot larmoajantne ločitve, zgodbice iz kraljevskih družin in z interneta, bizarnostne dogodke z naslovi à la Nikoli ne boste uganili … ali izjemoma nepredvidenih (in osvežujočih) fake newsov kot to sredo lansirano vnebovzetje Marka Breclja.

Razmišljajo v tem stilu: prihodnost novinarstva so kisle kumarice, ne pa pa normalno novinarstvo. Tako imenovano. Ki je itak samo drugo ime za poseganje globoke države v medije. Jaz bi se na njihovem mestu zamislil.

Degustacija

Ne, danes imamo take nove črne trivialnosti. Tukaj je nekaj naslovov iz zadnjih

“Dandanes niti kisle kumarice niso več to, kar so bile. Vse ena sama provladna, pritlehna, prepirljiva, privoščljiva politika pa personalna podjebavanja. Brez veze.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE