Kolumne

Desničarstvo je kisla kumarica

23.7.2021 / 06:10 Komentiraj
Tabloidi so res glasnejši od normalnih medijev. A to ne pomeni, da se bo te glasnosti navzela tudi politika, ki jo podpirajo.

Dandanes niti kisle kumarice v medijih niso več to, kar so bile. Vse ena sama provladna, antikomunistična, pa pritlehna, prepirljiva, privoščljiva politika pa personalna podjebavanja. Brez veze. In ko bi nas s tem šitom zalivali samo poleti! Ne, to je zdaj kar non-stop! 

Vsega hudega vajen konzument je že kar vesel, ko naleti na klasične tabloidne trivialnosti kot larmoajantne ločitve, zgodbice iz kraljevskih družin in z interneta, bizarnostne dogodke z naslovi à la Nikoli ne boste uganili … ali izjemoma nepredvidenih (in osvežujočih) fake newsov kot to sredo lansirano vnebovzetje Marka Breclja.

Razmišljajo v tem stilu: prihodnost novinarstva so kisle kumarice, ne pa pa normalno novinarstvo. Tako imenovano. Ki je itak samo drugo ime za poseganje globoke države v medije. Jaz bi se na njihovem mestu zamislil.

Degustacija

Ne, danes imamo take nove črne trivialnosti. Tukaj je nekaj naslovov iz zadnjih dni:

Madona, ona je...

“Dandanes niti kisle kumarice niso več to, kar so bile. Vse ena sama provladna, pritlehna, prepirljiva, privoščljiva politika pa personalna podjebavanja. Brez veze.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE