Kolumne

Desničarji in neonaciji so nam ukradli flower power

15.7.2020 / 06:10 Komentiraj
Slovenski Woodstock v podporo Janševi vladi. Z glasbo in cvetjem za Nixona in Kissingerja v eni osebi. Za mir in nenasilje.

Prejšnji petek se je nek protivladni protestnik na demonstracijah na Prešernovem trgu baje s piščalko in vsiljivim ploskanjem spravil na tistega ikoničnega harmonikarja, ki v narodni noši nabira drobiž za »slovensko glasbo«, kot se sam oglašuje.

Samozvanemu komisarju za šund se je pridružil še en demonstrant. Harmonikar se je vsiljivcev branil, nazadnje pa je naredila red kar policija.

Dogodek, ki to sploh ni bil, dokler ga niso naredili za dogodek, bi seveda lahko šel mimo nas enako, kot vsak Ljubljančan hodi mimo tega baskerja čez Tromostovje, ne da bi ga sploh opazil.

Ampak to ni moglo kar tako mimo:

»Zaradi omenjenega dogodka je rumenim jopičem presedlo [boldiral jaz], zato so se odločili, da bodo [na nasilje] odgovorili kar s slovensko glasbo. Podporniki vlade [zato] pozivajo vse tiste, ki si želijo zaustaviti nasilje, da se pridružijo dogodku, kjer bo nasilje premagala glasba.«

Vampirji in vudu

Bil je tudi bombastičen naslov Napad kulture smrti na slovensko...

»Nihče se več ne spomni, od kdaj že tam igra. Narodnjak gor ali dol, on je ljubljansko urbano pohištvo. Nikomur ni napoti, nihče se obenj ne spotika. Razen tistega protestnika.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE