Kolumne

Deratizatorji in deratiziranci na RTV Slovenija

5.9.2022 / 06:10 Komentiraj
Whatmough se pritožuje na tramvajkomando, ker se čuti ogroženega. Deratizator je postal deratiziranec. Vlada pa seveda nič.

Saj ni res, pa je: generalni direktor RTV Slovenija pričakuje od predsednika republike in od varuha človekovih pravic, da bosta kot "najvišji moralni instanci" obsodila kritična mnenja, ki jih mediji objavljajo na račun zavoda, ki ga vodi.

Pahorju in Svetini je Whatmough namreč napisal javno pismo, v katerem se je pritožil, da je kolumnist Dnevnika Magdalenc napisal, da bi bilo treba RTV "deratizirati" — kar je etimološko gledano zelo grdo —, urednik Mladine Repovž pa, da je to, kar da se tam dogaja, "kriminal".

Moralne avtorske pravice

Tožibaba se je poslužila preverjenega trika: če ti kdo kaj hoče, prikaži svoj položaj kot nekaj usodnega in dramatičnega in apeliraj na "najvišje moralne instance", da naredijo red. Vsaj simbolično. Ker predsednik in varuh seveda nista tu zato, da bi branila javne ustanove pred posamezniki, temveč zato, da branita posameznike pred javnimi ustanovami. Whatmough si je obetal, da bi njuno mnenje pomagalo, ker bi morda koga...

Generalni direktor RTV Slovenija in tožibaba Andrej Grah Whatmough se je poslužil preverjenega trika: apeliraj na “najvišje moralne instance”, da naredijo red — četudi nimajo nič s tem. — [Fotografija: Miloš Ojdanič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE