Kolumne

Demontaža avtoritet, institucij, novinarstva, znanosti se vrača kot bumerang

17.9.2021 / 06:05 Komentiraj
Povezovati cepljenje z uporom proti vladi je neumno. Te pridejo in grejo. Tudi ta bo. Država, v kateri živimo, pa bo ostala.

Se še vidimo v ogledalu, ki nam ga kot skupnosti brezprizivno nastavljajo zadnji dogodki, daleč onkraj izoliranega ekscesa?

Ni dolgo, kar je v studio TVS vkorakal anticepilski major Troha s četo. V sredo so se mnogi državljani znašali nad trgovci, gostinci, črpalkarji in drugimi, ki po zapovedi države preverjajo PCT pogoje. Zvečer pa so v parlament leteli pljunki, bakle, kamenje, ki so jih tja usmerjali morda organizirani huligani, pomešani med množico.

Večina v tej množici je prišla protestirat proti vladi, ukrepom, maskam, cepivom, PCT ... Proti sistemu. Proti JJ. Proti opoziciji. Stroki. Korporacijam. Avantgarda anti. Ta je najbolj množično doslej stopila iz zavetja družbenih omrežij, ki so v zadnjem času žal tudi mikrofon frustracij in ventilator laži, manipulacij, propagande.

Policija je na nasilje odgovorila. “Policist mi je usmeril curek s solzivcem naravnost v obraz,”

“Avantgarda anti. Ta je najbolj množično doslej stopila iz zavetja družbenih omrežij, ki so v zadnjem času mikrofon frustracij in ventilator laži, manipulacij, propagande.” — [Fotografija: Matjaž Rušt/Dnevnik]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE