Kolumne

Demokracija po domače. Dovoljeno je vse, kar ni prepovedano.

1.12.2021 / 05:10 Komentiraj
Janša demonstrira, kako se realizira demokracija. Namreč tako, da se jo izigrava. Tako, da formalno in pravno ni nič narobe.

V ponedeljek je Programski svet RTV Slovenija potrdil programsko-produkcijski načrt za leto 2022, ki mu je nasprotovala tako stroka kot velik del zaposlenih na TV Slovenija in velik del javnosti. 

Mislim, da bi nas zdaj moralo postati strah. Ampak res strah.

Razlog ni samo v tem, da bo Janši uspelo TVS spremeniti v obskuren medij, ki ga bodo ljudje gledali samo še zaradi narodnozabavnih in športnih vsebin. V medij, ki ne bo mogel več konkurirati njegovim strankarskim političnim trobilom. Kar je že sámo po sebi dovolj velik in resen problem. Da ta trobila sploh obstajajo.

Gre še za drugo, bolj zaskrbljujočo stvar. Za to, kako Janša uresničuje to svojo željo, ki se vleče že od osamosvojitve. Da to uresničuje po demokratični poti. Torej na način, ki mu formalno ni mogoče ničesar očitati. In ki ga po tej logiki ni mogoče postaviti pod vprašaj. In/ali odpraviti.

Formalno in pravno je torej vse v redu. In točno to je problem. Največji problem.

Mnenje ne šteje

Janša...

Predsednik vlade Janša na predstavitvi SLO predsedovanja na plenarni seji EP, 6. julija 2021. —[Fotografija: Christian Hartmann/EPA]EPA
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE