Kolumne

Demokracija je za pametne. Za vse druge pa je tukaj represija.

30.8.2021 / 06:10 Komentiraj
Represija je zasilni izhod, brez katerega na žalost ne gre. Prepovedi so za neumne, represija pa so samo neizogibne posledice.

Represija niso samo vodni topovi in pendreki in sodišča in zapori. Represija je del demokracije. Represija je tudi, da veš, da nečesa ne smeš in tega ne počneš, ne da bi ti kdo težil ali grozil.

Za demokracijo moraš biti dovolj pameten. Ali vsaj socializiran. Demokracija ni samo to, da uveljavljaš svoje pravice. Demokracija je tudi to, da delaš, kar je prav. Za vse, ne samo zase. Pa tudi, da nečesa ne delaš — ne da bi pri tem imel občutek, da samo zato, ker je pač prepovedano.

Integriteta telesa

Berem:

“Številni zaposleni v policiji so bili deležni groženj o delovnopravnih sankcijah, če ne bodo izpolnjevali pogoja PCT, so v objavi na Facebooku opozorili v Sindikatu policistov Slovenije.”

Sindikat prepušča “svobodno odločitev” o cepljenju ali testiranju “vsakemu posamezniku”, ker spoštujejo temeljne ustavne postulate glede zagotavljanja nedotakljivosti telesne integritete, ki so zagotovljene tudi z mednarodnimi konvencijami”.

Grožnje? Si kar...

“Demokracija je nedotakljiva. Človekova pravica do neumnosti pa tudi.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE