Kulumne
#lifestyle #nedeljsko delo #korona
Dejmo ukinit kr vse, kar je v nedeljo!
Logo 05.10.2020 / 06.05

Razumem, da bi ble trgovke ob nedeljah rajš doma. Sam jebemu sunce, plače jim zvišajte, ne pa da jaz jebem ježa ob nedeljah.

»Koja narava in kakšni trgovski centri? Tiste debilizme od ta velikih štacun lahk zarad mene zaprejo za forever.«

Spet mi dvigujejo živce s tem zapiranjem trgovin ob nedeljah. Komu na čast, res ne razumem. Razumem, da bi ble trgovke rajš doma ob nedeljah, jih poznam kr neki. So moje bralke itd. Sam jebemu sunce, plače jim rajš zvišajte, ne pa da jaz jebem ježa ob nedeljah. In pol se vsi vžgejo: »Ja, kdo pa rabi trgovske centre ob nedeljah za šopingirat. Pejte rajš v naravo.«Koja narava in kakšni trgovski centri? Tiste debilizme od ta velikih štacun lahk zarad mene zaprejo za forever. Narava me pa glih neki ne mika, ker ne bi šla medvede mal pozdravljat pred zimskim spanjem.
Ampak a folk dejansko ob nedeljah hodi po teh centrih? Si ogleduje založbe in spije tam kavico? Svašta. Takim pa res mora bit dolgčas v življenju. Prisežem, če sem jaz bla v celem življenju desetkrat v BTC. Že tko se izogibam množicam, ker pač tesnobe. Da bom pa še tam gledala folk, kako pride s podeželja na nedeljski izlet v Alejo, je pa že too much.

Jebala te zaloga

Jaz govorim o trgovinah. Ta običnih. Ker kje so zdej najdli to logiko, da niso nujne? Se pravi to tko laufa: trgovine niso nujne, če je pa nuja, pejte pa na črpalko. Veš, da bom dala za pivo 1€75. In ja, to je nuja. Razen če hočte, da me zagrabi epileptični napad, pa me bo metalo po tleh. Torej to je v bistvu ista fora kot to, da bomo v nedeljo ukinili avtobuse. Če bo nuja, pejte pa v taxi.
Dejmo kr vse, kar je v nedeljo, ukinit. Ko sem bla v Amsterdamu, so se trgovine ob nedeljah šele ob dvanajstih odprle. Pa pol do večera gas. Kakšno zaprte.
In pol spet vsi: »Ja, to bomo pa ja preživeli. Enkrat ni blo nikol trgovin ob nedeljah odprtih.«
Ma, kurac bomo. Sploh ne padam na te fore: »A si ne znate zalogo narest?« Jebala te zaloga, resno. Mate vi sploh v glavi, da eni živijo iz dneva v dan? Da bi en v nedeljo mogoče prodajal Kralje ulice in si gre šele pol lahk kupit za jest? Taki ljudje ne obstajajo, ne. Na eni strani trgovski centri, na drugi pa tisti, k si šele v nedeljo lahk zasluži za kej kupit.

Kaj pa penzija?

Kaj pa penzija? Nej ena stara penzionistka vlači zalogo za domov sama, ker nima nobenga? Ker mora it vsak dan sprot, ker ji nima kdo nosit vsega? Te vaše »naredte si zaloge« niso tok simple, kokr se slišijo. Zdej marca, k so nas zaprli notr, naj bi si naredili zalogo za cel teden. Sploh jaz, med ta rizičnimi. Skor me je prej kap potolkla kokr korona. Vlačila sem sem vse živo, peš do četrtega štuka in skor izdahnila. Tip mi je nabavil un voziček, soseda se je javila, da mi bo ona hodila v trgovino. Ni zneslo. Ne tko ne tko.
Brat mi je hotel takrat iz Barcelone naročat iz trgovine. Pa še pameten je bil: »Nima veze kok je pirov. Sam da si mi notr.« To je bla še una začetna panika, k smo res mislili, da bomo čez dve minute že vsi mrtvi.
In k smo že pri Barceloni. Oni morjo met obvezno masko tud vzun že od marca. Če ne, opasne kazni. Sam pazi to foro. Recimo, moj brat ma plažo 150 metrov od bajte. In ko stopi iz bloka, da gor masko, prošeta do plaže in da na plaži masko dol. V čemu je pa kle fora? Gre ven, celo pot maska, pride do lokala in tam med množico jo da pa dol. Vmes je sam hodil, pa mogu met masko gor.
Še za trgovine ga morm izprašat. Če so tam trgovine ob nedeljah odprte al ne. Kaj pa pišem zadnji moment, pa se prej nč ne informiram. Kebrovga zakona ziher nimajo, največji kretenizem ever.

Ko jebe Švico

In pol se vprašam, zakaj so 30 let nazaj maštali, da bomo mi druga Švica. Pa kako bi mi direkt iz ene Juge prešaltali na prvo Švico. Sploh pa, zakaj? Ker mamo ful zelenja? Pa pustmo zdej ganjo. Tistga mamo zadost, ker je podnebje direkt. Čeprov, če bi legalizirali travo, bi mogoče celo prišli do druge Švice. To bi turisti navalili in bi si tam sred Trente podajali jointe. In bi si mislili, ko jebe Švico.
Sej mogoče bi res lahk bli, sam kaj, ko so pokradli za pol Jugoslavije. Ali kot mi je rekel nekdo: »Glede na to, da nas je vseh skupaj manj kot prebivalstva v kakem velemestu, je bila taka napoved realna. Ampak v enačbo niso dali balkanskega faktorja. V ničemer nismo boljši od Hrvatov, Bosancev, Srbov. Nagnjeni h korupciji, nategovanju zavarovalnic itd. Pač stvari, ki jim na kakem Švedskem al pa v Švici na kraj pameti ne padejo.«
Dobr, mamo pa vsaj boljšo ganjo. Pa trgovine zaprte ob nedeljah. Sej mogoče jih majo tud oni, sam to je men vseen. Ker sem šla v soboto lovit zadnji moment trgovino, trogam vse še za nedeljo, srečam eno sosedo, se bunim zarad nedelj, pa se en iz lokala zraven začne dret: »Nič ni jutr še zaprt! Po petnajstem!«
Sem hotla uno vrečko z vsem kr po tleh fuknit, pa jebat kr njemu vse. Še dobr da vsaj dilerji delajo ob nedeljah.

NAROČI SE
#lifestyle #nedeljsko delo #korona
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke