Novice

Čuden poslovni model: V bistvu obvezno prostovoljno zdravstveno zavarovanje

4.8.2019 / 06:10 Komentiraj
Vlado smo trepljali po ramenih, ko je zvišala plače v zdravstvu, zdaj pa sami z višjimi prispevki plačujemo za ta ukrep.

Slovenske zdravstvene zavarovalnice se spomnijo povišati prispevke za prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje ravno v počitniških dneh, ko so naše misli osredotočene predvsem na morje in brezdelje ter zabavne in sproščene teme — in ko morda kvečjemu pogledamo, kaj je tisti dan svetu spet zagodel Trump.

Tega našega načina polnjenja zdravstvene blagajne tako ali tako ne razumem. Ta kao prostovoljni prispevek je neuradno že pred časom postal zelo obvezen. Brez tega človek pri zdravniku skorajda ne dobi več storitve, ki bi jo pokrivalo samo osnovno zavarovanje.

Absurd te zgodbe

Zavarovalnice kot ključni razlog za povišanje navajajo dvig cen zdravstvenih storitev. Seveda. Če nič drugega, so se v zdravstvu lani povišale plače, kar je bil eden od prvih odmevnejših ukrepov aktualne vlade. Višje plače pa dražijo storitve. Storitve pa plačamo davkoplačevalci oz. plačniki prostovoljnega dopolnilnega zavarovanja.

Kadar vlada

“Minister za zdravje je naše predzadnje upanje, da se v zdravstvu stvari vsaj približno uredijo. Zadnje upanje pa je, da ostanemo zdravi in zdravstvenih storitev sploh ne potrebujemo. Četudi jih plačujemo.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE