Kolumne

Crven ili žut, kratak ali ljut: Po sto letih en večer na Pop TV

24.8.2019 / 06:10 Komentiraj
Nisem si mislil, da je od takrat, ko sem 24ur še kolikor-toliko redno spremljal, to TV novinarstvo postalo takšen trash.

V četrtek zvečer sem slučajno — ponavljam in prisežem, da slučajno! — gledal poročila 24 ur zvečer na Pop TV. Da bom vendarle gledal in ne panično preklopil, sem se odločil, ko sem slišal senzacionalistično, histerično, s kričečimi poudarki zabeljeno napoved Petre Kerčmar.

Pa ne zato, ker sem si obetal izvedeti kaj novega, ampak ker sem upravičeno posumil, da bo to prava paša za intelektualno občutljiva ušesa.

Skratka:

“Kaj se torej dogaja v slovenski družbi, se tokrat sprašujemo, če Anton Medved, šef sindikata kmetov, ki glasno opozarja na vse pogostejše napade volkov in medvedov, samo dva dneva po sestanku pri predsedniku vlade, kjer naj bi se strasti pomirile, dobi grozilno pismo, s smrtjo in požigom kmetije, in pod vsebino: ‘Poslušaj, kmet, če misliš še dalje tako govoriti neumnosti, bo tvoja lepa kmetija kmalu pepel! Tvoj čas se izteka.’ — podpis pa: ‘Sivi volk’.”

Tuljenje z volkovi

Petra Kerčmar postaja igralka. Ne seveda samo ona,...

“Petra Kerčmar postaja igralka. Ne seveda samo ona, ampak vse voditeljice na teh žutih televizijah, nekatere pa celo na nacionalki. (Voditelji malo manj: ideal moškega voditelja je, da zveni podobno kul kot Sebastian Cavazza v reklami za Schweppes.)”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE