Kolumne

Covid-19 v DSO: Naravna selekcija in seznami za odstrel ostarelih

27.5.2020 / 06:10 Komentiraj
Odkod vladi ideja, kategorizirati prebivalstvo na tiste, ki jim bo omogočila preživeti, in tiste, ki jih bo pustila umreti?

Že od razkritja v Mladini pred skoraj dvema tednoma [tukaj, tukaj, tukaj, op. FP], da je v Sloveniji izjemno visoka stopnja umrljivosti zaradi korona virusa v domovih starejših občanov posledica zavestne odločitve vlade, da je treba starostnike s slabo preživetveno prognozo v primeru okužbe s kovid-19 pustiti umreti v DSO, ne pa zdraviti v bolnišnicah, se sprašujem, zakaj se temu škandaloznemu odkritju ne posveča več družbene in tudi medijske pozornosti.

Zakaj na TVS recimo ni nobene Tarče, ki bi analizirala ta problem? Zakaj kolesarji demonstranti ne zahtevajo odgovornosti vlade glede tega vprašanja? Zakaj so nepoštene prakse z zaščitnimi maskami medijsko zanimivejše kot nepoštene prakse pri reševanju človeških življenj? Bilo bi bolj razumljivo, če bi bilo obratno.

Javnosti nima smisla razburjati

Odgovori na ta vprašanja se skrivajo v nevidni logiki, ki je sicer trajno prisotna v slovenski družbi in ki jo je korona virus samo obelodanil. Gre za to, da bi...

»Ker so starostniki v domovih umirali na osnovi prognoz ›stroke‹, je verjetno kdo od njih umrl po nepotrebnem. V ZDA bi svojci umrlih tožili državo. Pri nas pa se delamo, kod da se ni zgodilo nič.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE