Kolumne

Človekinja na semaforju. Zelena luč za feminizem.

8.11.2019 / 06:10 Komentiraj
Semaforji ne bodo kastrirali moških. Feministke z Bratuškovo vred so se samo osmešile. Pa vendar, do kdaj še te norosti?

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je spremenila pravilnik o prometni signalizaciji. Po novem je na semaforjih dopustna tudi silhueta ženske, prepoznavna po krilu. Rdeča in zelena človekinja se bo prižigala predvsem na državnih cestah, ki jih bodo na novo semaforizirali.

En ženski semafor v Sloveniji sicer že stoji. Postavili so ga v Kranju ob letošnjem 8. marcu v bližini Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo. Glede na to, da je bil pobudnik moški (kranjski župan), lahko to štejemo za gentlemansko gesto — resda z latentnim seksističnim pridihom, vendar ne v negativnem smislu. 

Delanje razlik med spoloma je za običajne ljudi povsem normalno. Normalno zato, kar sta si spola v resnici radikalno različna. Kar seveda ni po volji

Berlinski Ampelmann — po slovensko recimo Semaforček —, poleg medveda eden bolj prepoznavnih simbolov mesta. Čisti seksizem. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE