Kolumne

Charlie Watts (1941–2021): Kaj delajo bobnarji, ko ne bobnajo?

28.8.2021 / 05:55 Komentiraj
Biti virtuoz ni isto kot imeti karakter. Virtuozi pohodijo plin in sekajo ovinke. Ljudem s karakterjem pa se nikamor ne mudi.

Pred leti je v oddaji Top Gear, legendarnem BBC-jevem avtomobilističnem spektaklu, gostoval Ronnie Wood, spremljevalna kitara Rolling Stones, druga najlepša pričeska rokenrola in leva roka Keitha Richardsa. Preden so ga kot “zvezdo v avtu po zmerni ceni” poslali na stezo, so se voditelji z njim pomenili v studiu. O vsem živem, predvsem o štirikolesnih vozilih, muziki in glasbenih kolegih.

Jeremy Clarkson ga je med drugim pobaral o Charlieju Wattsu. Kaj pa Charlie in avtomobili? Kaj vozi bobnar drugega največjega benda v zgodovini? Ronniejev odgovor je bil fantastičen. Ne vem, ali se je držal resnice, morda si je vse skupaj v celoti izmislil, a zgodba je preprosto preveč fenomenalna, da ji človek ne bi verjel. [Ni si izmislil,

Lagonda Rapide kabriolet, letnik 1937. Eden od starodobnikov iz zbirke Charlieja Wattsa, bobnarja skupine Rolling Stones, ki je umrl ta torek, 24. avgusta, star 80 let.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE