Kolumne

Cepila sem se z AstraZeneco

11.4.2021 / 06:10 Komentiraj
Reakcija je trajala kakih 18 ur. Naslednji dan sem bila v formi, kot da se ni zgodilo nič. Mini korona je torej za mano.

Izkušnja cepljenja je za mano. Ker je ta vikend cepljenih šele nekaj več kot 300.000 državljanov, se vam bo morda zdela zanimivo branje. Da boste pripravljeni, ko vas pokličejo.

V sredo, 7. aprila 2021, sem nekaj po 9. uri zjutraj prejela prvi odmerek cepiva AstraZeneca. Priznam, želela sem si drugo cepivo, vendar nisem imela izbire.

Katerega od drugih cepiv si nisem želela zaradi zaskrbljujočih informacij o krvnih strdkih in nekaj smrtnih žrtvah, ki so morda povezane z AstroZeneco. Ne, ne. Moja želja je bila povsem pragmatična, koledarsko kalkulativna. Tisti, ki so cepljeni recimo s Pfizerjevim ali Moderninim cepivom, prejmejo drugi odmerek že po treh tednih.

Lahkotnejše življenje

Tisti, ki so virus že preboleli ali ki imajo potrdilo (cepilni kartonček), da so bili že dvakrat cepljeni, so tako rekoč svobodni ljudje.

Kljub omejitvam prehajanja statističnih regij se ti sodržavljani lahko prosto gibljejo in izkazujejo s temi

“Drugega cepiva sem si želela iz pragmatičnih razlogov. Tisti, ki so cepljeni recimo s Pfeizerjem ali Moderno, prejmejo drugo dozo že po treh tednih.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE