Kulumne
#korona virus #ukrepi #lifestyle
Če si zakuhaš govno, ga požri.
Logo 28.09.2020 / 06.05

Včas smo prosili policaje, da sam ne staršev klicat. Zdaj jih mule same kličejo. Pa pride mami in pove, da ima otrok pravice.

»Niso policaji družbena omrežja, kjer lahk serješ na vse strani.«

Sem srečala soseda v trgovini in kot vedno začneva debatirat, kaj kej dogaja po Sloveniji. Ker je tud moj FB frend, vem da je take vrste tič, da en dan se dela levega, en dan pa desnega po družbenih omrežjih in provocira naokol. Pol vsem dvigne živec, ga prijavijo, Zuckerberg popizdi, mu ukine račun, na konc pa na blagajni v okoliški trgovini govoriva o koroni, maskah, politiki in podobno. In se mi začne bunit, da kako so lahk tko eno dijakinjo policaji zvlekli z avtobusa, ker ni hotla met maske gor. Sem mu sam to prijavila: »Ja, a tebe niso nikol zvlekli, če si jim sral?«
Pol sem pomislila, da ma model čez 70 let, pa da dvomim, da je bil kej velikrat v kibli. Niso policaji družbena omrežja, kjer lahk serješ na vse strani.

Joint na šestki

In zdej sta spet kle dve strani: »boga dijakinja, k so jo uklenili zarad maske« in »nevzgojena mula, k je težila«. Kaj točno so mel, bi lahk povedali ostali potniki na avtobusu. Ampak jaz dvomim, da te sam zato, ker nisi imel maske, kr na tla fuknejo, kolena in komolce nate, pa pejmo. Seveda je možno, ker so taki časi, da se vsem že na vse strani meša, sam jaz v tak svet nočem verjet. In čist možno je, da je tamala uletela na bus, kontrirala z masko, šofer zasikal, pol se pa ni dala, šla po busu, vsem povedala svoje in kurc, un je poklical policijo. Tud men bi jo, če bi si na šestki joint prižgala.

Nisem hotla dat osebne policajem

In tud jaz sem bla še ne tok dolg nazaj tko pametna, da nisem hotla dat osebne policajem. Ker pazi: »Dejte vi men vsaj za joint nazaj, pol vam dam jaz osebno.« Da je pač ne dam. Oni so pa rekli, da ne dajo »vsaj« za joint nazaj. In so poklicali kiblo in je ratala cela pizdarija, sam sem se nekak izvadila, da me niso odpeljali.
So mi pa dali položnico za 750 evrov. Moj najdražji joint ever. Pa sam osebno bi jim mogla dat pa mal jezik držat nazaj.
Zdej, k sem starejša, vse to razumem. Takrat nisem. Kamoli kot najstnica. In ta dijakinja se je bunila in bunila in pol evo. Na tleh, vklenjena, pa drug dan pri Avdiću na Radiu 1. Jaz pač ne grem na avtobus, odkar so maske. Že koga nafukam, da me pelje. Ne zato, k sem proti, sam že v trgovini za pet minut so mi preveč. In med folkom jo rajš mam. Zarad sebe in svojih jadnih pljuč. Pa da komu drugmu ne zakašljam direkt v ksiht. Sam, to nej se vsak sam odloča, kaj in kako. Ampak na busu in v trgovini nas tega noben nč ne vpraša. Pač mort meš masko, kaj nej zdej.

Ful gobec otresala

In grem stavit, da je tamala ful gobec otresala nazaj šoferju. In pol še vsem ostalim in pol še policajem. Logično, jaz sem mlada, zdrava, kaj če men maska. Na busu pa po možnosti sama penzija, vsa presrana, una pa se brez maske naokol dere na ljudi pa pljuva. Folk, niso zdej časi za zajebancijo. S komerkoli.
S policaji je blo pa tko itak zmeri. Da dam to tamalo v čas miličnikov. In še kasnej. Pa to so dali v kiblo pa pustili v eni šumi, pa znajdi se zdej. Kakšno klicat starše. To si jih sam prosil, da prosim, sam ne klicat domov.
Zdej je to drugač. »Vi boste men. Bom zdele mami poklicala.« In že uleti mami, pa se dere: »Ne morte vi nč mojmu otroku! On ma pravice!« Pa nima veze, kaj je zakuhal. Važn, da so pravice. Takrat si znal tud okol kepe dobit od policajev. Krimiči so te dali v sobo in ti si mogu nepremično gledat v eno piko na steni. Ure. Ornk ti zjebe psiho. Iz enga ekstrema v druzga v glavnem.

S policaji je treba na easy

Sam jebo majku, da ne verjamem, da te sam zarad maske kr tko na suh zjebejo. S policaji je treba sam na easy. Daš osebno, hvala lepa, pejte. Res. Vsakič, k sem se šla z njimi hece, sem na konc najebala. In nikol in nikdar me niso za brez veze kej. Tok si pa že morm priznat. Sem pač mela skoz sršene v riti in mogla zganjat lumparije.

Najdražja urbana ever

Mah, ne jebem niti te stroke več, kaj šele une estradnike, k so se zdej vžgali, k da so meli vsi za diplomsko nalogo »Kovid-19 in kako smo pol rešili svet«. Tako kot zdaj jaz rešujem svet po Facebooku in sprašujem, kaj si zdej mislimo glede vse te korona scene in se seveda začnejo prerekat. Ker kot sem rekla, mi vojne sploh ne rabimo. Sami med sabo se bomo pobili. Tako kot mi je napisal en med komentarji: »Eni Vuki so že umirali za take stvari.«
Mišljena je bila seveda politika in brat od mojga nonota Stanko Vuk. Pokopan v Trstu, zraven svoje žene Danice pa njenega brata Pinka Tomažiča in njunih staršev. Premalokrat se spomnim, kdo so bli moji predniki. In Stanka in Danico In Pinka so ubili. Ker niso jebali.
No, tamale dijakinje policaji niso glih ubili. Me pa zanima, kok jo je stala ta Urbana za bus. Najdražja ever, tko k moj joint?

NAROČI SE
#korona virus #ukrepi #lifestyle
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke