Kulumne
#testiranje #droge #sds
SDS teži s testiranjem na droge vedno, ko je v opoziciji
Logo 13.09.2022 / 18.10

Njihovi testi so negativni, drugi pa se nočejo testirati — ergo so na drogah. Prvorazredni. Rojeni na asfaltu. Tranzicijska elita od Baričevičeve garaže do Fotopubove kleti. Posplošeno, insinuirano, potrjeno. Amen

dala vedeti

UKZ je rekla, da "instituta poslanskega vprašanja ne moremo interpretirati tako, [kot] da lahko poslanec vpraša karkoli". Kar je seveda edino pametno. Nisem sicer prepričan, da bodo poslanci SDS to sploh razumeli.

Tokrat gre za to, da je paglavec Žan Mahnič hotel interpelirati glavnega vladnega grešnega kozla z ministrstva za delo — ki se jim ne po naključju zdi najbolj sumljiv —, naj se testira na droge in ovrže sume.

Luka Mesec naj ovrže sume? Katere, kakšne sume? O čem sploh govorijo ti desničarji? Ah, dajte no mir! Provociranje s testiranjem na droge je dobro orkestrirana in koordinirana in politično podla desničarska akcija.

Meni je kar odleglo

Poslanci SDS so se za zgled že taktično testirali. Izvid je bil seveda negativen. Kar je super. Meni je kar odleglo. Bil bi globoko razočaran, če bi se izkazalo, da se taki à la Mahnič ali Breznik drogirajo.

Žan Mahnič in Josip Broz Tito nazdravljata zbranim gostom na Brionih 30. avgusta 1963. — [
Toti list

In ker so njihovi izvidi negativni, zdaj kot najbolj vzorni politiki in državljani gnjavijo domnevnega mamilaša in mu dopovedujejo, da če res ne uživa drog, potem se mu ni treba bati testa. Tako kot Sanni Marin.

Mahnič terja test od Mesca tudi "zaradi pogostega neobičajnega in nervoznega obnašanja ter izjav". Wait, what? Ja. Troli s Trstenjakove so videli Mesca, ko si je v DZ grizel nohte in se praskal ali si vrtal po nosu.

Ne prvič ugotavljam: razen da so poslanci SDS bolje plačani od anonimnih kretenov iz njihove pregovorne kleti, med njimi ni bistvene razlike. Poslansko politično strategijo SDS inspirira internetni primitivizem.

Ker jim prav pride

Sum na droge je na družbenih omrežjih sicer zelo priljubljena retorična figura. Kdor objavi nekaj neverjetnega in neumnega, ga zatrejo z domnevo, da je ziher na drogah. Vprašanje je samo, na kateri drogi.

Domislica se je razpasla tako na levi kot na desni, to je že treba priznati. A dejstvo je, da samo desničarji to resno mislijo. Ali se delajo, da resno mislijo. Ker jim prav pride. Kot recimo poslanski skupini SDS.

Reuters

Naprej: Mahničev poziv Mescu, naj se za božjo voljo testira, je sinhroniziran z afero Smodej oz. z očitki, da ima Mesec s tem nekaj sumljivega opraviti. Tega Mahniču ni treba dokazovati. Dovolj je, da insinuira.

Pa saj tega ni treba nikomur dokazovati. Dovolj je, da vsi insinuirajo. Da cela ta medijska peta kolona opozicije usklajeno prodaja naprej ugotovitve štazijevcev z družbenih omrežij, ki znajo interpretirati vsak LOL.

Posplošeno, insinuirano, potrjeno

SDS teži s testiranjem že četrtič. Prvič so ga predlagali leta 2011 (v času Pahorjeve vlade), drugič 2017 (v času Cerarjeve), tretjič pa letos (v času Golobove). Opazite vzorec? To delajo, ko so v opoziciji.

Zdaj se jim to pokrilo še s to nesrečno afero. Zato zdaj targetirajo neljube jim posameznike kar osebno. SDS je s somišljeniki in desničarskimi mediji ustvarila politično in družbeno namišljeno psihozo dekadence.

Njihovi testi so negativni, drugi pa se nočejo testirati — ergo so na drogah. Prvorazredni. Rojeni na asfaltu. Tranzicijska elita od Baričevičeve garaže do Fotopubove kleti. Posplošeno, insinuirano, potrjeno. Amen.

Najhuje pa je, da je edina obramba pred razgradnjo družbene normalnosti, da se jim režimo v ksiht, jih imamo za nore ali pa jih preprosto ignoriramo. Ker biti pametnejši je prelahko — pomaga pa tudi niti malo.

NAROČI SE
#testiranje #droge #sds
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke