Revija

Če se Janezek Janša ni nič naučil, ga pošljite v Švico

18.11.2020 / 06:05 Komentiraj
V Švici si politika in državljani želijo čim manj omejitev, v Sloveniji pa čim več ljudi čim bolj zapreti med štiri stene.

Prepričan sem, da se vse preveč našega življenja in pozornosti vrti okrog korone. Ne vem, zakaj je tako, a zgrožen sem nad dejstvom, da je na slovenskih medijskih portalih in naslovnicah časopisov ves čas od začetka marca le še korona. Morda bo kdo naredil preizkus in ugotovil, da je bilo več kot 95 odstotkov naslovnih novic in zgodb v tem času povezanih s korona virusom.A ni povsod tako. V Švici je z javnega radia in televizije korona poleti že povsem izginila. Zdaj se je resda vrnila, a ne v taki meri kot v Sloveniji, kjer vlada popolna medijska obsedenost s korono. Nasploh se mi zdi, da vlada v Sloveniji zaradi korone obsedno stanje.

Zadnje čase me vse več znancev sprašuje, kako je s tem v Švici. Dodajajo, da imajo zelo malo zgodb, novic in podatkov o tem, kako poteka jesensko življenje v Švici. Veliko več vedo o življenju v Avstriji, Nemčiji, Italiji, Franciji, Veliki Britaniji, celo Ameriki.

Švica je zemljepisno zelo blizu Slovenije, toda miselno zelo,...

»V Zürichu je življenje nič več in nič manj kot rahlo upočasnjeno.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE