Kolumne

Če ne boš volil Janše, bo postalo prenevarno. Zate. Ne zanj.

9.9.2021 / 06:10 Komentiraj
Volil boš tistega, ki ti je dovolil početi nedovoljene reči. Tistega, ki te je korumpiral. Zato ga moraš podpirati še naprej.

Naj na začetku zastavim vprašanje: kaj imajo skupnega predlog zakona o globah za žalitev politikov, odločitev obeh slovenskih medicinskih fakultet, da na študij ne vpisujejo več tujcev ter vdor Osveščenih prebivalcev Slovenija na RTV? 

Pa če se še tako trudimo najti tem trem ekscesom skupne točke, se zdi, da jih ni. Vendar je to samo videz. Videz, ki prikriva dejstvo, da so ta družbena dogajanja še kako povezana. In tej povezavi se reče zgrešena socialna delovanja in prakse. Še več! To so socialno iracionalna delovanja in prakse — in javno demonstriranje norosti.

Premikanje meja

Naj dam primer: predlagani amandma k Zakonu o varstvu javnega reda in miru bi ustvaril stanje, v katerem bi plačevali kazni tisti, ki javno izražajo nestrinjanje z delovanjem politikov — če in kar bi politiki sami seveda prepoznali kot žalitev na svoj račun. Medtem pa politiki, ki sami škodijo številnim posameznikom in celotni družbi, seveda niso oglobljeni za nič. Oni za svoja...

“Kaj imajo skupnega predlog zakona o globah za žalitev politikov in vdor Osveščenih prebivalcev Slovenija na RTV?” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE