Kolumne

Če bi želje bile konji, bi berači jahali. (Na oblasti bi pa bil kdo drug.)

1.2.2021 / 06:10 Komentiraj
Povezovanje Slovenije v parastrankarski Facebook kao novih in starih političnih obrazov. To so ta realna družbena omrežja.

Pred kuliso konflikta med odločno, buldožersko vlado, ki ve, kaj dela, in zmedeno, v vesolju kljubovanja izgubljeno opozicijo, ki se ji faute de mieux v obupu meče pod gosenice, se nekaj dogaja. Nič konkretnega, sicer, a v vsesplošni družbeni apatičnosti je tudi to za mnoge neka motivacija in generator optimizma. Prihajajo navidezne pobude in projekti. Ljudje kažejo ambicije. Ljudje, ki niso kdorsibodi. Zaskrbljeni in dobronamerni ljudje. In predvsem povezovalni. Hočejo presegati razlike in krpati razklanost.

No, v bistvu se nič ne dogaja. Ali natančneje: nič se ne bo zgodilo. Če bi želje bile konji, bi berači jahali. Na oblasti bi pa bil seveda nekdo drug.

Kako naj resno vzamem akviziterje, ki ponujajo svoje ideje in ambicije z intelektualno in populistično pocukranim žebranjem večnih in ponarodelih resnic o razklanosti slovenskega naroda? In kako naj resno vzamem would-be stranko, ki si za Odo radosti omisli skladbo Ota Pestnerja?

Apatija, optimizem

Zlagal bi se,...

»Nekaj se dogaja. V resnici se pa nič ne dogaja in se tudi ne bo nič zgodilo.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE